A refined BARN

If I were to think of a mountain home in which to spend my summer days to enjoy the cool relaxing discosterei I do not think much to this barn in the Pyrenees and its sophisticated extension made by the French studio Puig Pujol Architecture.













Next to the existing stone artifact that has been restored with great respect for tradition, the firm has managed the new construction of a new living space in which there are one bedroom and a living room-studio Multifunction beyond the services and a garage. It feels perfectly willing to minimize the visual impact, however, by entering any evidence of enlargement personality. Impressive because the septa are in Corten (un'acciaio which has as its main peculiarity to protect itself against corrosion by the formation of a compact surface patina ) As the piles of wood that form a protective wall near the base of the large windows.































I love it even the combination of materials within, from the dry stone wall (such as those normally used to support the external land areas) the walls and ceilings of exposed concrete to wood cladding for the bedroom.









































































Take your cue from: The skylight in the ceiling of enlargement, which performs the dual function to penetrate from the natural light and create distance between the inner wall of stone and concrete ceiling, the highly successful juxtaposition between the old barn and the new building in modern style, the structural steel and glass facade, the beautiful front door always Corten and integrated into windows.

( Puig Pujol Architectures, Archilovers, Architizer)

 

Condividi l’articolo
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *

Ho letto e autorizzo il trattamento dei miei dati personali - Privacy Policy






four × 4 =